“20 Eylül 2020 Niğde-Bor-Obruk Depremi” Adlı Panel Gerçekleştirildi

Niğde Valiliği ile Üniversitemizin desteği ve Mühendislik Fakültemiz Jeoloji Mühendisliği ve Üniversitemiz Endüstriyel Hammaddeler ve Yapı Malzemeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığıyla düzenlenen “20 Eylül 2020 Niğde-Bor-Obruk Depremi” adlı panel online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde online ve pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen “20 Eylül 2020 Niğde-Bor-Obruk Depremi” adlı panele Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, Niğde İl Afet ve Acil Durum Müdürü Selami Kılıçel ve davetliler katıldı.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Gürbüz’ün moderatörlüğünü yaptığı panele Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünden Jeoloji Yüksek Mühendisi Gökhan Atıcı ile Dr. Akın Kürçer ise panelist olarak katıldı.

Jeoloji Yüksek Mühendisi Gökhan Atıcı paneldeki açıklamalarında Hasan Dağı ve bu dağın bulunduğu bölgenin jeolojik özellikleri hakkında önemli bilgileri katılımcılar ile paylaştı. Jeoloji Yüksek Mühendisi Gökhan Atıcı açıklamalarının devamında, Hasan Dağı volkanizmasının önemine de değinerek bu volkanizmanın depremi tetikleyip tetiklemediğinin araştırılmasının büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Panelist Dr. Akın Kürçer ise Tuz Gölü fayının Niğde-Bor-Obruk Depremi ile ilişkili olup olmadığı konusundaki fikirlerini katılımcılar ile paylaştı. Bahsi geçen deprem bölgesi ve Tuz Gölü bölgesi hakkında detaylı bilgiler aktaran Dr. Akın Kürçer, iki bölge ile ilgili de detaylı çalışmalar yapıldığını belirtti.

Araştırmaların, özellikle Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü  tarafından sürdürülmesinin yararlı olacağının vurgulandığı ve ilgi ile takip edilen “20 Eylül 2020 Niğde-Bor-Obruk Depremi” adlı panel gerçekleştirilen soru-cevap etkinliğinin ardından sona erdi.