Akademisyenimize "Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı" Ödülü

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Zeynel Öztürk, TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) - GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülüne layık görüldü.

Öztürk ödülünü Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törenle bizzat Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Ödül Getiren Çalışmalar
Doğa Bilimleri alanında ödül alan öğretim üyemiz Doç. Dr. Muhammed Zeynel Öztürk başta Toroslar olmak üzere ülkemizin dağlık alanlarındaki karst ve buzul jeomorfolojisi ile Türkiye Fiziki Coğrafyası alanlarında araştırmalar yürütmektedir.

Özellikle Toros Dağları’nın yüzey karstının, dolin ve polyelerin özellikleri ile bu alanların morfotektonik gelişimlerinin açıklanması konularında önemli katkılar sağlamıştır. Ülkemizin hem tamamı hem de farklı bölgelerini kapsayan çalışmalarıyla Türkiye Fiziki Coğrafyası’nın anlaşılmasına önemli katkılar yapmıştır.

Öğretim üyemizin uluslararası indekslerde (SCI, SSCI, AHCI) yayımlanmış 24, ulusal hakemli dergilerde ise yayımlanmış 26 makalesi bulunmaktadır. 

Rektörümüzden Öğretim Üyemize Tebrik
Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, “Üniversitemizin adının TÜBA-GEBİP Ödülüyle bir kez daha anılmasına katkı sağlayan, aynı zamanda da kariyeri açısından önemli bir başarı elde eden hocamız Doç. Dr. Muhammet Zeynel Öztürk'ü tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
 
Ödül Bizi Motive Ediyor
Doç. Dr. Muhammed Zeynel Öztürk ise, kendilerine sağladığı akademik imkanlar ve destekler dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu’ya teşekkür ederken verilen ödülün kendisini motive ettiğini ve bilimsel çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceğini ifade etti.

GEBİB Ödülleri Doğa, Mühendislik, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında çalışan Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarına, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001’den beri veriliyor.