Tıpta Uzmanlık Eğitimi Alacak Hekimlerimiz Göreve Başladı

T.C. Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) tarafından tıpta uzmanlık eğitimi vermek üzere yetkilendirilen, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalında ilk defa Tıpta Uzmanlık Eğitimi verilmeye başlandı.

Bu kapsamda Dr. Ömer Faruk Şirin Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalındaki, uluslararası öğrencimiz Dr. Günay Abbaslı ise Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalındaki görevine başlayarak tıpta uzmanlık eğitimine dahil oldular.

Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Üner Kayabaş konu hakkındaki açıklamalarında, Tıp Fakültesinde tıpta uzmanlık eğitimi vermeye başlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek “Başarımızda emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza ve Üniversite yönetimimize teşekkür ediyorum”dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, sağlık alanındaki gelişmelerin hem Üniversitemize hem de bölgeye önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade ederek, tıpta uzmanlık eğitimi alanında uluslararası standartlarda eğitim vermek için yoğun çaba harcadıklarını ve Tıp Fakültemizin kısa süre içinde nitelik ve nicelik olarak dikkat çekici oranda geliştiğini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarının devamında Tıpta uzmanlık eğitimi veren klinik sayısını artırmak için Sağlık Bakanlığı nezdinde üroloji ve genel cerrahi ana bilim dallarının Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından yetkilendirilme sürecinin de devam ettiğini ifade etti.