Üniversitemiz 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni” yoğun bir katılımla Üniversitemiz 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Niğde Valisi Mustafa Koç, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde protokol üyeleri, davetliler ve mezun öğrencilerimiz ile velileri katıldı.

Mezuniyet Töreni, Üniversitemiz 1.’si Fen Edebiyat Fakültesi Öğrencimiz Sebahat Baysan’ın konuşması ile başladı. Öğrencimiz Sebahat Baysan açıklamalarına, “2016 yılında vatanımız için kendini feda eden şehidimiz Ömer Halisdemir’in adını taşıyan üniversitenin mezunları adına burada sizlere hitap etmenin gururu ve mutluluğu içerisinde olduğumu belirtmek isterim.  2018 yılında başladığım üniversite hayatımı zorlu bir süreç geçirerek; 2022 yılında üniversite birincisi olarak neticelendirmiş olmanın heyecanıyla burada bulunuyorum” diyerek başladı.

“Sadece resmi bir devlet kurumu olmayan bu üniversitede, hep sımsıcak hissettiğimiz öğretmen ve öğrenci ilişkileri, asla eskimeyecek ve değişmeyecek bir değer olarak kalacaktır. Güzel günler yaşadığımız, beraber gülüp beraber ağladığımız, anılarımızı paylaştığımız çok güzel dostluklar biriktirdik. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, benim ikinci ailem oldu” diyen Öğrencimiz Sebahat Baysan, açıklamalarına “Mezun olan tüm arkadaşlarıma meslek, hayatlarında başarılar diliyorum. Unutmayalım ki Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözleri ile noktaladı.

Mezuniyet töreninde açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu selamlama ile başladığı konuşmasını, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Yönetimi olarak öncelikli amacımız bizlere emanet edilen gençlerimize en iyi eğitimi vererek onları hayata hazırlamaktır. Bu yolda da önemli bir iş başardığımızı bugün en açık şekilde görmekteyiz” diyerek sürdürdü.

Akademik olarak donanımlı ve bunun yanında Ülkemize, Milletimize ve Devletimize faydalı bireyler olarak yetiştirme gayretinde olduklarını sözlerine ekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, “Değerli öğrencilerimiz Fakülte, Yüksekokul, Bölüm veya program fark etmeksizin, bundan sonraki süreçte de eminiz ki kişisel gelişimlerini sürdürecek ve ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlesi ile başlayan yerlileşme ve millileşme sürecine de çok önemli katkılar sunacaklardır. Unutmamalıyız ki Üniversitelerimizin misyonlarından birisi de bilgi üretmek ve bu üretilen bilgiyi değer ifade eden bir ürüne dönüştürmektir” dedi.

“Bizler öğrencilerimize olan desteğimizi onlar mezun olduktan sonra da sürdürmeye devam edecek ve öğrencilerimizle olan bu gönül bağını hep diri tutacağız” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarını, velilerimizin emeğinin karşılığını öğrencilerimizin mezuniyet coşkusu ile aldıklarını ve gelecek yıllarda da öğrencilerimizin başarıları ile bizlere onur vereceğini ifade ederek sürdürdü.

Açıklamalarının devamında yardımcı destek personellerinden akademisyenlere kadar tüm çalışma arkadaşlarımıza da teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, öğrencilerimizin mezuniyetinin hayırlı olması temennisinde bulunarak açıklamalarını noktaladı.

Niğde Valisi Mustafa Koç, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de programa katılarak birer açılış konuşması yaptılar.

Niğde Valisi Mustafa Koç mezuniyet programındaki açıklamalarına “Bugün, sizler ve aileleriniz için heyecan dolu, gurur dolu bir gün. Bizler de sizlerin bu heyecanına, mutluluğuna ortak olmak için buradayız. Üniversite hayatınızın başında aileleriniz tarafından bizlere emanet edildiniz. Ülkemizin farklı illerinden ve dünyanın farklı ülkelerinden ilimize gelen sizler, kültürünüzü taşımak suretiyle ilimizi zenginleştirdiniz. Zamanla Niğde ile Niğdelilerle bütünleşerek bizlerden biri oldunuz. Bugün eğitim hayatınızı tamamlayarak mezuniyet belgelerinizi almaya hak kazandınız. Artık hayatınızda yeni bir dönem başlıyor” diyerek başladı.

“Bundan sonraki yaşantınızda medeniyetlere ev sahipliği yapmış Niğde’den öğrendiklerinizi güzel bir biçimde aksettirmek suretiyle “Niğde Elçisi” olarak ilimizin müstesna birer temsilcileri olacaksınız” diyen Niğde Valisi Mustafa Koç, “Türkiye emin adımlarla, güzel ufuklara doğru ilerliyor. Ülkemizin 2023, 2053, 2071 vizyonlarını gerçekleştirmesinde sizlerin de muhakkak suretle katkısı olacaktır. Biz inanıyoruz ki sizlerin de katkısıyla gelecek yüzyıllar büyük ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti’nin olacaktır” sözleri ile açıklamalarını sürdürdü.

Niğde Valisi Mustafa Koç açıklamalarını öğrencilerimize yeni hayatlarında başarılar dileyerek sonlandırdı.

AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun ise mezuniyet törenindeki açıklamalarına, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitemizin 2021/2022 Eğitim Öğretim Döneminin Mezuniyet törenini çok şükür ki Pandeminin gölgesinden kurtularak yüz yüze yapıyoruz. Millet olarak biliyorsunuz ki biz dışarda hayatı yaşamayı daha çok severiz. Hiç alışık olmadığımız bir pandemi dönemi geçirdik ve sizler eğitim hayatınızın neredeyse 2 yılını uzaktan eğitim alarak tamamladınız. Bu modelden de öyle anlaşılıyor ki önümüzde yıllarda faydalanılacaktır” ifadeleri ile başladı.

Üniversitemizin kuruluşunun 30. Yılındayız. Kuruluşundan bugüne kadar üniversitemize hizmet eden her kademede ki arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın Rektörümüzün hizmet süresinde üniversitemizi, hedeflediği yerlere getirmesi için çalışacağından hiç şüphemiz yoktur. Bizlerde eğitime, Cumhuriyet Tarihi boyunca en çok önem veren bir siyasi geleneğin temsilcileri olarak gereken her türlü desteği verdik vermeye devam edeceğiz” diyen AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun açıklamalarını, “Biliyorsunuz ki eğitim yolculuğu dünyanın en zor yolculuğudur. Bu yolculukta Üniversitemiz ve medeniyetlerin yaşatıldığı şehir Niğde olarak size yol arkadaşlığı yaptık. Mezuniyetiniz hayırlı olsun” dedi.

AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin ise açıklamalarına “30 yıllık köklü bir geçmişe sahip, enerjisi ve dinamik yapısı ile her gün daha da gelişen teknolojiye adapte olmuş, isminden aldığı güçle, özelikle milli teknoloji hamlesinde, bende varım demeyi başarmış, birçok alanda dereceler kazanmış, şehrimizin yüz akı, marka değeri, bu yıl 30. yaşını, şehir olarak, büyük bir onur ve sevinçle kutladığımız Niğde Ömer Halisdemir Üniversitemizden aldığınız eğitim sonrası sizi artık yeni hayatlarınıza yolcu ediyoruz. Üniversitemizde aldığınız eğitimin, Niğdemizde edindiğiniz deneyimin, hayatınızın birçok noktasında, yolunuzu çizerken, sizlere rehber olacağından şüphem yok” diyerek başladı.

“Daha büyük ve güçlü Türkiye yolculuğumuzda; milli ve yerli düşünceye sahip, vatanını çok seven, Türkiye aşkıyla; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği; 2023, 2053, 2071, vizyon ve hedefleriyle ülkemizi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyetler seviyesi üstüne çıkartarak, Şehit kanları ile sulanmış aziz vatanımızı, dünyada lider ülke yapacak siz değerli genç kardeşlerimize yürekten inanıyor ve güveniyorum” diyen AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, açıklamalarının sonunda tüm öğrencilerimizi mezuniyetleri dolayısıyla tebrik etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise programdaki açıklamalarına “Büyük bir heyecanla Üniversiteden mezun olan gençlerimizin başarıya ermesinin yolu, bilgiyle, bilimsellikle ve teknolojiyle buluşarak geleceklerini aydınlatacak, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde oluşmuş Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak, ülkesinin gelişmesi sağlayacak çabaları göstermektir” diyerek başladı.

“Cumhuriyetimizin ilk yıllarında birçok şey ithal iken kısa bir sürede bu yerli ve milli bir hal aldı. Bu sebeple sizler de kendinize inanın, Mustafa Kemal Atatürk’ün öğreticiliğini sahiplenin ve bu ülkeyi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyın” diyen ve dünyanın teknolojik olarak çok ilerlediğini aktaran CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer açıklamalarını “Üretin, çalışın. Mutlaka başaracaksınız. Ayrıca mezun olduğunuz kent Niğde, oldukça tarihi ve turistik yerlere sahiptir. Farklı uygarlıkların eserleri burada günümüze gelmiştir. Bu nedenle Niğdemizde yaşamınızda bir yer verin. Mezuniyetiniz hayırlı olsun” sözleri ile açıklamalarını noktaladı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de program konuşmasına selamlama yaparak başladı ve “Üniversitemizin kuruluşunun 30. yıl dönümünü hep birlikte yaşıyoruz ve bunun için de ayrı bir gurur içindeyiz. Bugüne kadar emek vermiş olan tüm yönetici, akademisyen ve personellere teşekkür ediyorum. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitemiz ulusal ve uluslararası anlamda Niğdemizin en büyük markasıdır. Bizim için çok değerlidir. Şehrimizin üzerinde bir taç varsa bu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesidir” diyerek başladı.

“Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracak olan gençlerimizi yetiştiren velilerimize ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” diyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “İnşallah burada güzel anılar biriktirmişlerdir. Biz öğrencilerimizi fahri hemşerimiz olarak görüyoruz. Gençlerimize bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum” sözleri ile açıklamalarını sonlandırdı.

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren mezun öğrencilerimize Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde protokolü ve akademisyenlerimiz tarafından mezuniyet belgesi takdimi yapıldı. Büyük coşkuyla kutlanan mezuniyet törenimiz, öğrencilerimizin mezuniyet yaş kütüklerine isim çakmaları ve kep atmaları ile son buldu.