Üniversitemiz Öğretim Elemanına TÜBİTAK Desteği
Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Arş. Gör. Nurdan Selay Bedir’in “Gençliğin Aşırı Sağ Siyasi Partilere Yönelik Duyguları: İspanya ve Türkiye Örnekleri Üzerinden Karşılaştırmalı Bir Söylem Analizi” isimli projesi, TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Arş. Gör. Nurdan Selay Bedir’in, TÜBİTAK 2219 - Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan “Gençliğin Aşırı Sağ Siyasi Partilere Yönelik Duyguları: İspanya ve Türkiye Örnekleri Üzerinden Karşılaştırmalı Bir Söylem Analizi” isimli projesi, İspanya Navarra Üniversitesi Kültür ve Toplum Enstitüsü’nde Ruth Breeze danışmanlığında sürdürülecektir. Araştırmanın amacının, gençlerin aşırı sağ söylemlere maruz kaldıklarında bu ideolojilere nasıl bağlandıklarını ve dijital katılım yoluyla düşünce ile duygularının nasıl şekillendiğini incelemek olduğu; yapılan çalışmanın, İspanya ve Türkiye örnekleri üzerinden karşılaştırmalı bir analiz yaparak farklı bağlamlarda bu süreci anlamayı hedeflediği belirtildi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’dan tebrik mesajı
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, konuyla ilgili olarak, “Üniversitemizin TÜBİTAK 2219 – Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanması gurur verici. Yapılan çalışmaların üniversitemize ve ülkemize önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Çalışmada görev alan hocamızı tebrik ediyorum.” dedi.