Üniversitemizde “Dünya ve Bölgedeki Ekonomik Gelişmeler ve Olması Gereken Hedeflerimiz” Adlı Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemizde Kariyer Geliştirme Merkezi aracılığıyla “Dünya ve Bölgedeki Ekonomik Gelişmeler ve Olması Gereken Hedeflerimiz” adlı konferans gerçekleştirildi. Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hamdi Doğan, MÜSİAD 2. Dönem Başkanı Ali Bayramoğlu, Niğde il protokolü, akademisyenlerimiz ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferans öncesinde açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu sözlerine, “Bildiğiniz üzere büyük ölçüde gelişmiş bir sanayiye sahip olup sürekli olarak gelişmekte olan ekonomisiyle öne çıkan ülkemiz de global ekonomideki gelişmelerden etkilenmektedir. Öyle ki bu etkilenmeleri en aza indirmek adına ekonomik bağımsızlığımızı pekiştirmeli ve ortak milli ekonomik hedefler belirleyerek buna uygun pozisyonlar almalıyız.” ifadeleri ile başladı.

Uluslararası Para Fonu (İMF) tarafından açıklanan veriler incelendiğinde, dünyanın en büyük 23. ekonomisine sahip ülkesi olan Türkiye’mizin ekonomisine destek olabilmek ve “Türkiye Yüzyılı” misyonuna katkı sağlayabilmek adına Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak öğrenciler tarafından tercih edilme oranı yüksek ve mezun olunduğunda ise kolaylıkla iş bulabilecekleri bölümleri Üniversitemize kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Hasan bu konuda ısrarcı olduklarını önemle belirtti.

MÜSİAD 2. Dönem Başkanı Ali Bayramoğlu ise konferans konuşmasına “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bulunduğu bölgede önemli bir konuma ulaşmış durumda. Üniversitemizin, sürekli olarak gelişme gösterdiğini de görmekteyiz” diyerek başladı. Ali Bayramoğlu açıklamalarının devamında, “Ülkemizde her ilde üniversite mevcut. Önemli olan nokta üniversitelerimizin içinden kaç tane ekonomik, sosyal, siyasi ve teknolojik alanda ülkeyi yönlendirecek öğrenci yetiştiriyoruz sorusuna verilecek cevaptır. Örneğin, Ömer Halisdemir ismini hepimiz biliyoruz. Ömer Halisdemir’in bize söylediği çok önemli bir şey var. O da hayatta hangi noktada olursanız olun, idealleriniz için yapmanız gereken şeyleri yapmaktan sakın geri durmayın, demektir. Ömer Halisdemir’in ismi bu yüzden değerlidir.” ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin ihtisaslaşmasının oldukça önemli olduğuna değinen MÜSİAD 2. Dönem Başkanı Ali Bayramoğlu, Türkiye ve dünya ekonomisi ile ilgili önemli bilgiler verdiği konferans konuşmasını, pandeminin dünya genelinde büyük değişimlere sebep olduğunu da sözlerine ekleyerek sürdürdü.

Konferans soru cevap bölümü, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Rektörümüz MÜSİAD 2. Dönem Başkanı İle Kampüsümüzde İncelemelerde Bulundu

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, MÜSİAD 2. Dönem Başkanı Ali Bayramoğlu ile birlikte Üniversitemiz Yeşil Enerji Evi, Silisyum Saflaştırma Laboratuvarı ve Prof. Dr. T. Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezinde incelemelerde bulundu.

Üniversitemizin bulunduğu bölgede önemli bir Ar-Ge merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, öz kaynakları ile gerçekleştirdiği çalışmaların önemli katma değer sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Yapılan çalışmalar ile yerli ve milli teknoloji hamlesine önemli bir destek sağlandığını önemle vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, bu tür bilimsel çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

MÜSİAD 2. Dönem Başkanı Ali Bayramoğlu ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin önemli bir gelişim içinde olduğunu aktararak kendilerinin de bu gelişime destek vermek üzere hazır olduklarını belirtti.