Üniversitemizin Uygulamaları Örnek Olmaya Devam Ediyor

Ankara Üniversitesinden bir heyet, Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Çalışmalarında Türkiye’deki 11 pilot üniversite arasında yer alan, Enerji Verimliliği'nde (ÜNVER-2) Birinci ve Sıfır Atık’ta En İyi Uygulama Ödülü’nün sahibi Üniversitemizin uygulamalarını yerinde incelemek üzere Üniversitemizi ziyaret etti.

Ankara Üniversitesi Genel Sekreteri Ömer Nadir Soylu ve yönetim ekibinin gerçekleştirdiği ziyarette, konuklara Üniversitemizin projeleri Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan sunumla anlatıldı, akabinde uygulamalarımızı yerinde görmek adına saha gezisi düzenlendi.

Heyeti karşılayan Genel Sekreter Vekilimiz Abdulgani Özkan ve Atık Yönetimi Koordinatörümüz Doç. Dr. Ece Ümmü Deveci, konuklara laboratuvarlarımızı ve tesislerimizi gezdirdi. Ziyarette Üniversitemizin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projeleri ile sıfır atık uygulamaları yerinde incelendi.

Program kapsamında Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nda bulunan Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Endüstriyel Hammaddeler ve Yapı Malzemeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile 3. Sınıf Atık Getirme Merkezi ziyaret edildi.

Ziyaretlerde Merkezlerimizin yöneticileri tarafından gelen heyete bilgiler verildi. Ayrıca konuklar, yerleşkemizde bulunan merkez ve tesisleri yakından inceleyerek Ankara Üniversitesinde uygulayacakları projelerde Üniversitemizin deneyimlerinden yararlanacaklarını ifade ettiler.

Ziyaret günün anısına çekilen toplu fotoğrafla son buldu.