Akademisyenimize TÜBİTAK Desteği

Üniversitemiz Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Optisyenlik Programı Öğretim Üyesi ve Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Araştırmacılarından Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Atasoy’un “CZTSe İnce Filmlerinde İkili Katyon Yer Değiştirme Yöntemi ile Yüksek Verimli Güneş Hücrelerinin Üretilmesi” başlıklı projesi, TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Atasoy’un yürütücüsü, Dr. Bülent Mehmet Başol’un da yurtdışı danışmanı olduğu üç yıl sürecek bu proje kapsamında, Cu2ZnSnSe4 (CZTSe) tabanlı güneş hücrelerinde, CZTSe soğurma katmanına, farklı katyon katkılarının uygulanarak güneş hücre performansını sınırlayan mekanizmaların etkilerinin ortadan kaldırılması ve böylelikle güneş hücre performansının artırılması amaçlanıyor.