Basketbol 2. Lig Müsabakaları Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Başladı

Üniversite Sporları Federasyonu 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı faaliyet programı gereğince 16-20 Aralık 2019 tarihleri arasında yapılacak olan 2. Lig Basketbol (Bayan-Erkek) müsabakaları yapılan açılış töreni ile başladı.

Törene Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan İbiş, Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, davetliler ve çok sayıda sporcu ile öğrenci katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, katılımcı sporculara ithafen, “Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir’in ismi ile onurlanmış üniversitemizde sizleri misafir ediyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum” diyerek başladığı konuşmasının devamında, “Sporun duyguları, düşünceler, emek, sabır, azim ve hoşgörü, ahlak ile birlikte sporun anlamı ve sporcunun tanımı ortaya çıkmaktadır” dedi.

Sporun evrensel, birleştirici, sevgi ve dostluk içeren yapısından bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “İnanıyoruz ki Niğde Ömer Halisdemir Ünivertsitesi ev sahipliğinde 9 üniversitenin katılımıyla gerçekleştireceğimiz basketbol maçlarına bu duygu ve düşünceler hakim olacak ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” ifadesi anlam bulacaktır” dedi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise konuşmasına, “Şüphesiz spor kardeşliktir, dostluktur, barıştır. Böylesine güzel bir turnuvanın ilimizde düzenlenmesi oldukça sevindirici. Bu sayede kentimiz, üniversitemiz spor ve basketbolla buluşmuş olacak” diyerek başladı.

Konuşmasının devamında, “Turnuva sayesinde burada kalıcı dostluklar kurulacaktır” ifadelerini kullanan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “Memnuniyetle görüyoruz ki ilimiz her alanda olduğu gibi spor alanında da her geçen gün kendini geliştiriyor her geçen gün yeni tesisler ilimize kazandırılıyor. Ve yine memnuniyetle görüyoruz ki Niğde Ömer Halisdemir Üniversitemiz ve Beden Eğitimi Spor ve Yüksekokulumuz bu konuda lokomotif bir görev üstleniyor” sözleri ile konuşmasını sürdürdü.  

Konuşmasının son kısmında önümüzdeki ay içerisinde de kapalı bir spor salonunun hizmete açılacağının müjdesini veren Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “İnşallah burada uluslararası basketbol turnuvaları düzenleyebileceğiz. O şekilde bu kapalı spor salonumuzu dizayn ediyoruz. İnşallah bu hizmetlerin devamı gelecek ve Niğde ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi her alanda olduğu gibi spor alanında da kendinden söz ettirecektir” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından başlayan Basketbol 2. Lig müsabakalarında erkekler arasındaki ilk maç Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ile Adıyaman Üniversitesi arasında oynandı ve maç Adıyaman Üniversitesi’nin 59-44’lük üstünlüğü ile sona erdi. Bayanlar arasındaki ilk maçta ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi karşı karşıya geldi ve maç Üniversitemizin 69-56’lık galibiyeti ile sonuçlandı.

16-20 Aralık tarihleri arasında devam edecek olan ve Üniversitemiz Erkek ve Bayan takımları ile, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Erkek ve Bayan, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Erkek ve Bayan, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Erkek ve Bayan, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Erkek ve Bayan, Adıyaman Üniversitesi Erkek ve Bayan takımları, Çağ Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve Hitit Üniversitelerinin Erkek takımlarının katıldığı, 2. Lig Basketbol (Bayan-Erkek) müsabakaları, Üniversitemiz spor tesislerinde halka açık olarak gerçekleşecek.