Niğde Yeşilay Şubesinden Merkez Yerleşkemize Fidan Desteği

Üniversitemiz Merkez Yerleşkesine Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) fidan dikimi yapabilmesi için ayrılan alana Yeşilay Niğde Şubesi tarafından dikim gerçekleştirildi.

Pandemi kurallarına uygun olarak organize edilen programa Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Üner Kayabaş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Serkan İbiş, Yeşilay Niğde Şube Başkanı Hayri Yıldız, AK Parti Gençlik Kolları Niğde İl Başkanı İbrahim Baloğlu ve genç Yeşilaycılar katıldı.

Yeşilay Niğde Şubesi tarafından 50 adet Karaçam Fidanının kampüsümüzde doğa ile birleştirildiği programın ardından açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, öncelikli olarak STK’ların fidan dikimi talepleri dolayısıyla oluşturulan alana Niğde Yeşilay Şube Başkanlığının göstermiş olduğu ilgiden dolayı Niğde Yeşilay Şubesi Kurucu Başkanı da olan Milletvekili Selim Gültekin'e ve Şube Başkanı Hayri Yıldız'a teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarının devamında, “Faaliyette bulunduğu her alanda halk sağlığı bilinci oluşturmak üzere örgütlenmeyi ve toplumsal düzeyde katılımcı çalışmalar yürütmeyi kalıcı başarılar sağlamanın bir gereği gören ve bunu temel değer edinmiş olan Yeşilay’ın değerli Niğde Şubesi temsilcileri ve bugün buraya fidan dikmek üzere gelen Genç Yeşilaycılar, Üniversitemiz Yerleşkesinde geleceğimize nefes olarak bizlere en değerli miraslardan birini bıraktılar” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarının sonunda ise Üniversitemiz Yerleşkesinde STK’lar için ayrılan alanın, gelecek kuşaklara nefes olmak isteyen tüm STK’lara açık olduğunu yinelerken, hem kampüsümüzün hem de Niğde’nin yeni bir doğal güzellik kazanması adına Üniversite yönetimi olarak kendilerinin de ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

Niğde Milletvekili Selim Gültekin ve Yeşilay Niğde Şube Başkanı Hayri Yıldız ise açıklamalarında, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’ın, doğa yanlısı tutumunun Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde ili için çok değerli olduğunu ifade ettiler. Niğde Milletvekili Selim Gültekin ve Yeşilay Niğde Şube Başkanı Hayri Yıldız ayrıca, kendilerine fidan dikim alanının sağlanması konusundaki katkıları dolayısıyla da Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’a teşekkürlerini iletti.