Deprem Şehidi Akademisyenimizin Adı Kütüphanemizde Yaşayacak

Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle memleketi Hatay'da hayatını kaybeden Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik Programı öğretim elemanımız merhum Öğr. Gör. Ali Ölmez’in adı meslek yüksekokulumuzda yeni faaliyete giren kütüphaneye verildi.

Konuyla ilgili alınan Senato kararında, merhum Öğr. Gör. Ali Ölmez'in Yabancı Diller ve Kültürler Bölüm Başkanı ve öğretim görevlisi olarak görev yaptığı süre içerisinde meslek yüksekokulumuza yapmış olduğu katkı ve desteklerinden dolayı Üniversitemiz personeli ve öğrencileri tarafından hatırlanarak isminin yaşatılması amacıyla Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz A Blok’ta yer alan 220 numaralı çalışma odasına adının verilmesine oy birliğiyle karar verildiği belirtildi.

"Öğr. Gör. Ali Ölmez Kütüphanesi" adını alan çalışma odası, Türk Kızılay Niğde Şubesinin desteğiyle kütüphane olarak öğrencilerimize hizmet verecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, “Ülkemizi sarsan depremlerde birçok vatandaşımızı kaybettik. Bu kayıplarımız arasında akademisyen ve öğrencilerimiz de oldu. Bugün kıymetli bir akademik personelimizin adını yaşatmak için kütüphanemizi Türk Kızılay Niğde Şubesinin desteğiyle faaliyete geçirdik. İlerleyen dönemlerde kaybettiğimiz öğrencilerimizin adını yaşatmak için de başka çalışmalarımız olacak. Tüm milletimizin ve Üniversitemizin tekrardan başı sağ olsun. Allah ülkemize benzer acılar yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.